Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

ΝΟΣΤΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ



 ΜΜΜΜΜΜΜ....... Τρελαίνομαι για σπιτικά μπισκότα....όχι μόνο για να τα τρώω αλλά και για να τα φτιάχνω....
Η συνταγή που χρησιμοποιώ είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη....
Μπορείτε να κάνετε άπειρα σχέδια ( φαντασία να υπάρχει) και φυσικά ξεκινάμε με τα πιο απλά...αλλά και στα πιο περίπλοκα να "πάτε" δεν είναι απαραίτητο να είναι τέλεια από την αρχή....έτσι και αλλιώς καλή διάθεση να υπάρχει γιατί θα φαγωθούν σίγουρα.....
Μικροί και μεγάλοι ξετρελαίνονται.





ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΠΕΡΙΠΟΥ 60 – 80 τεμάχια (Ανάλογα το μέγεθος) :
  • 500γρ. βούτυρο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • μια κουτάλια της σούπας υγρή βανίλια ή δύο βανίλιες
  • 2 αβγά
  • 5-6 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:Χτυπάμε το βούτυρο 3-4 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει και προσθέτουμε σιγά, σιγά την ζάχαρη και την βανίλια και χτυπάμε για άλλα 4΄για να γίνει το μείγμα μας κρέμα. Προσθέτουμε ένα, ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1΄με 2΄λεπτά  ακόμα. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 200°C για περίπου 10΄λεπτά.
Προσέχουμε τα σχέδια που θα βάλουμε στην λαδόκολλα μας να είναι όλα ίδια μέγεθος έτσι ώστε να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.




Εύκολη πάστα ζάχαρης για περίπου 50 τεμάχια:
  • 450γρ. ζάχαρη άχνη
  • 10-12 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα μπολ και σταδιακά ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Μπορούμε αν θέλουμε να χρωματίσουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής, έτσι ώστε να κάνουμε σχεδιάκια, και να διακοσμήσουμε με πολύχρωμα τρουφάκια, καραμελίτσες και ότι άλλο θέλουμε.

Κόλλα ζάχαρης:
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 9-10 κουταλιές του γλυκού νερό

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη άχνη και το νερό ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και να έχουμε υφή κόλλας. Με ένα πινελάκι αλείφουμε τα μπισκότα.
Royal icing για την διακόσμηση
  • 3 ασπράδια αβγού
  • 1 ½  κουτάλια του γλυκού λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 4 ½  ποτήρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια αβγών 4΄- 5΄μαζί με το λεμόνι , προσθέτουμε 4 ½ ποτήρια ζάχαρη άχνη και την βανίλια  και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3΄λεπτα ακόμα μέχρι να γίνει σφιχτή κρέμα
.Έχοντας φτιάξει αυτή τη σφιχτή κρέμα έχετε τη δυνατότητα να τη χωρίσετε σε μικρές ποσότητες  να την χρωματίσετε.



Φτιάξτε τα το Σαββατοκύριακο για τα παιδάκια σας , για παιδικά πάρτι, ακόμα και για κέρασμα σε βάπτιση ή γάμο....και καλή σας όρεξη+διασκέδαση...

2 σχόλια:

  1. ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΡΑΒΟ ARTLOVER.
    TA ΣΧΕΔΙΑ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΛΑ . ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟΚΑ ΜΟΥ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΠ ΠΑΤ ΕΙΧΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΑ
    ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εισαι καταπληκτικη.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή