Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

ΜΜΜΜΜΜΜ.....ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ......
Τι πιο ωραίο από ένα γλυκό ξύπνημα....αφού όλα τα άλλα δεν μας πάνε και τόσο ωραία...φτιάξτε μια ωραία μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με κρέμα και γλυκαθείτε από μόνοι σας....
Είναι εύκολη και γρήγορη και θα ξετρελαθούν όλοι....





Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης  
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 4 κούπες γάλα
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι
  • βανίλια
  • 2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
  • άχνη και κανέλα

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για ένα λεπτό μόνο. Ρίχνουμε μέσα το ζεστό γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και κατεβάζουμε από την φωτιά.Όταν η κρέμα κρυώσει ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τη βανίλια και καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε την κρέμα και από πάνω το άλλο φύλλο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.Όταν τη βγάλουμε περιμένουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη...

Η μπουγάτσα αυτή είναι τέλεια , γρήγορη και εύκολη.
 Κάντε την και θα με θυμηθείτε.....


1 σχόλιο: