Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Εγκαινιάστηκε το σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων στην Θεσσαλονίκη
Το Τhessbike είναι πλέον το πρώτο ιδιωτικό σύστημα ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη.Ο πρώτος σταθμός εγκαινιάστηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο και η κανονική λειτουργία θα ξεκινήσει την Πέμπτη, ενώ από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να λειτουργούν και οι έξι σταθμοί που διαθέτει το σύστημα με συνολικά 100 ποδήλατα.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος οδήγησε και ο ίδιος ένα από τα ποδήλατα του συστήματος.

Η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρώτη ελληνική μεγαλούπολη που μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη συστημάτων ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων. Στόχος του Thessbike είναι να συντελέσει στην καθιέρωση του ποδηλάτου ως κύριου μέσου μετακίνησης των πολιτών.

Ο ενδιαφερόμενος πολίτης θα μπορεί να πάρει το ποδήλατο από έναν σταθμό να κάνει τη βόλτα του ή τη δουλειά του και να το επιστρέψει σ’ έναν άλλο. Οι έξι σταθμοί του Τhessbike είναι οι ακόλουθοι: 1. Central Parking – ΧΑΝΘ, 2. Βασιλέως Ηρακλείου 47, 3. Προμηθέως 10 - Δικαστήρια, 4. Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, 5. Μέγαρο Μουσικής, 6. Β. Όλγας 179.

Σε κάθε σταθμό υπάρχει ένας υπεύθυνος ο οποίος δίνει στον ενδιαφερόμενο την ειδική ηλεκτρονική κάρτα Thessbike. Η έκδοση της κάρτας κοστίζει 3 ευρώ (το ποσό επιστρέφεται, είναι σαν εγγύηση, με την επιστροφή της κάρτας). Έπειτα, ο πολίτης μπορεί φορτίσει την κάρτα για παράδειγμα με 5 ευρώ (που είναι η ελάχιστη χρέωση) και στη συνέχεια να ξεκινήσει τις βόλτες.

Η χρέωση για την μίσθωση ενός ποδηλάτου περιλαμβάνει ένα κόστος πρόσβασης στο σύστημα και ένα κόστος χρήσης του ποδηλάτου ανάλογα με τον χρόνο που το έχει κανείς στην κατοχή του. Για τους κατοίκους υπάρχει επίσης η εξάμηνη ή ετήσια συνδρομή με τα πρώτα 30 λεπτά κάθε βόλτας να προσφέρονται δωρεάν.

 Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Thessbike.

Το διαβάσαμε στο : cityportal


Άντε θα το δοκιμάσουμε και θα σας ενημερώσουμε ξανά ......
Δείτε και αυτό .....εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου