Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΡΟΝΩΝ

Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι όταν βλέπω αυτό το γλυκό είναι στιγμές από την παιδική μου ηλικία....
Βλέπω μπροστά μου τη μαμά μου να το φτιάχνει και εγώ δίπλα της να βοηθάω...Μας βλέπω όλους στην αυλή, καλοκαίρι , εγώ και η αδελφή μου να το απολαυμβάνουμε ενδιάμεσα των ατελείωτων παιχνιδιών μας.....και τόσες άλλες στιγμές.....όλες με αγάπη και οικογενειακή γαλήνη....
Έτσι λοιπόν το φτάχνω και εγώ ... για να έχει η μικρή μου να θυμάτε και αυτή με τη σειρά της ωραίες στιγμές από την παιδική της ηλικία....Το κάθε τι ...το παραμικρό ... ακόμα και ένα γλυκό!!! 


Κορμός ή μωσαϊκό




Υλικά
  • 250 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 8 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ( εγώ έβαλα ολικής άλεσης )
  • 1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ προαιρετικά
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια ή φουντούκια προαιρετικά


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε μέσα το κακάο και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν. Προσθέτουμε και  το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσοχή απλά το ζεσταίνουμε για να διαλυθούν τα υλικά δεν το βράζουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη) και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τους ξηρούς καρπούς.

Ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν τα μπισκότα από τη σοκολάτα  κι το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
 Απλώνουμε μία  λαδόκολλα στον πάγκο μας και βάζουμε το μείγμα μας. Το κάνουμε μακρόστενο σαν σαλάμι.

Τυλίγουμε τη λαδόκολλα και κλείνουμε τα πλαϊνά όπως τις καραμέλες. Υστέρα τα τυλίγουμε και σε αλουμινόχαρτο για να κρατήσουν το σχήμα. Τα παγώνουμε για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.

Είμαι σίγουρη οτί το φτιάχνετε και εσείς....
 Καλή απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου