Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΤΗΣ ΣΙΣΣΥΣ

Τρελαίνομαι για Σουφλέ πατάτας.....ταιριάζει με όλα και γίνετε πολύ εύκολα....


ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
3 κουταλιές Βιτάμ
Μισό μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​θυμάρι ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος ή 1 κρέμα γάλακτος και 1 γάλα

1/4 φλιτζάνι αλεύρι
7 μεσαίου μεγέθους πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες λεπτές
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο gouda ή κασέρι

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ζαμπόν

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220C.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο Βιτάμ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος , το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, και το μοσχοκάρυδο. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, φροντίζοντας να ανακατευτεί καλά.
Βουτυρώνουμε ελαφριά το ταψί μας. Ρίχνουμε το μισό μείγμα και καλύπτουμε με ένα λεπτό στρώμα (περίπου τις μισές ) πατάτες το μισό ζαμπόν και το μισό τυρί .  Επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά το ίδιο και φροντίζουμε να  τελειώσουμε με το τυρί από πάνω. Ψήστε για 45-60 λεπτά μέχρι και να ροδίσει ή να μαλακώσουν οι πατάτες .



ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!
Inspired by Yammie's Noshery

2 σχόλια: