Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Μόδα και Ποδήλατο????? εεεεεε ναι λοιπόν!!!!!


Το ποδήλατο έχει μπει στη ζωή μας δυναμικά τα τελευταία χρόνια ..... ( ίσως και λόγο της αύξησης της βενζίνης) .......
Έτσι πολλά κορίτσια ( και αγόρια ) άρχισαν να μετακινούνται με ποδήλατα. Μάλιστα για πρώτη χρονιά φέτος οι πωλήσεις των ποδηλάτων πέρασαν και τις πωλήσεις των αυτοκινήτων.


 Κατά πόσο όμως είναι δυνατό ένας ποδηλάτης, και ειδικά "Νέος"  να οδηγεί με ασφάλεια, να συντηρεί το ποδήλατο αλλά και να αποκτήσει πιο οικολογική συνείδηση; Και κατ' επέκταση, πόσο βοηθάει η εκάστοτε τοπική αυτοδιοίκηση τους πολίτες της σε όλα τα παραπάνω;
 
Είναι γνωστό ότι ολόκληρη η χώρα πάσχει από έλλειψη ποδηλατοδρόμων. Και οι ίδιοι οι οδηγοί αυτοκινήτων δεν σέβονται τον ΚΟΚ, με αποτέλεσμα η οδήγηση ποδηλάτου να αποβαίνει συχνά επικίνδυνη.
 
Η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα, κατατάσσεται πρώτη ανάμεσα σε 60 χώρες σε ότι αφορά στη δαπάνη για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης ως ποσοστό του ημερησίου μισθού, τη στιγμή που το μηνιαίο κόστος συντήρησης ενός ποδηλάτου είναι σχεδόν μηδαμινό.

Στην  Αθήνα κάποιοι Δήμοι σε μια προσπάθεια προώθησης εναλλακτικών επιλογών μετακίνησης, βάζουν σε εφαρμογή το «Αυτοματοποιημένο Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ «Αστική Αναζωογόνηση 2012 - 2015».Πιο συγκεκριμένα, οι παραπάνω δήμοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα «καινούριο» μέσο μεταφοράς, το δημόσιο ποδήλατο. Οι πολίτες είναι σε θέση να νοικιάζουν για ένα βραχυπρόθεσμο διάστημα τα ποδήλατα, τα οποία θα έχουν τοποθετηθεί σε καίρια σημεία των Δήμων.



 Μακάρι και οι Δήμοι στην περιοχή μας να αναλάβουν τέτοιες πρωτοβουλίες και να κινούμαστε εύκολα , γρήγορα, φτηνά και οικολογικά.....και γιατί όχι με στιλ όπως τα κορίτσια στις φωτογραφίες ......

1 σχόλιο: