Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Παγωτάκι κανείς???

Σίγουρα τις τελευταίες μέρες ο καιρός μας τα χάλασε λίγο .... αλλά ένα δροσερό παγωτάκι είναι πάντα μια καλή ιδέα ...........
 Μιας και δεν έχω μηχανή κατασκευής παγωτού, δεν είχα μπει ποτέ στην διαδικασία ούτε καν να το σκεφτώ να φτιάξω....Ωστόσο να μια συνταγή παγωτού που δεν χρειάζεστε μηχανή, είναι απαλό και κρεμώδες και το μόνο του μυστικό είναι το καλό χτύπημα........



Τι χρειαζόμαστε:

(βασική συνταγή)
  • 1 morfat
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 εβαπορέ

Πώς το κάνουμε:

  
Αρχικά πρέπει όλα τα υλικά να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον μια ώρα πριν αρχίσουμε την παρασκευή μας. Στη συνέχεια χτυπάμε με το μίξερ 8 με 10 λεπτά τη morfat έστι ώστε να αφρατέψει (το μυστικό για να μην βγει σκληρό το παγωτό είναι να χτυπηθεί πολύ καλά η σαντιγί μας.)Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 4-5 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε και το εβαπορέ χτυπώντας με το μίξερ συνεχώς.
Αυτή είναι η βασική μας συνταγή.
Τώρα μπορούμε να χωρίσουμε το μείγμα μας σε μπολ και να του δώσουμε τις άπειρες γεύσεις που θέλουμε πχ. ξυρούς καρπούς , για σοκολάτα προσθέτουμε κακάο , για πραλίνα βάζουμε μερέντα, για λεμόνι βάζουμε λίγο χυμό και ξύσμα λεμονιού.....και ότι άλλο θέλουμε ....υπ' όψιν ότι ο χυμός φρούτων λίγο το κάνει να έχει "κρυσταλλάκια"  .....εγώ έβαλα σπασμένα μπισκότα και σιρόπι σοκολάτας....Είναι τόσο καλό!
Απολαύστε το


2 σχόλια: